37808092_1903929319627716_80219122822021

Ensimmäisenä tulee aina kysymyksiä: Miksi? Minne? Mitä varten? Milloin? Kuinka? yms. Ajattelinkin avata teille vähän, miksi valitsin Erasmus -kohteeksi juuri Haapsalun.

Ensimmäisen Erasmus -harjoitteluni tein vuosi sitten Opatijassa, Kroatiassa. Silloinen vaihtoon lähteminen oli tosi jännittävää, mutta suurin motivaattori oli päästä uuteen ympäristöön kaikin puolin. Uutta oli ilmasto, luonto, kulttuuri, maa ja kaikki muu. Silloin rohkeutta lisäsi erittäin hyvän ystävän kanssa kokemuksen jakaminen. 3 kuukautta vierähti äkkiä ja hauskaa oli kyllä kaikki! Seikkailua oikeen urakalla ja tällä hetkellä mieleen ei tuu kyllä mitään negatiivistä koko kolmen kuukauden ajalta. Siistiä! Lähtekää kaikki vaihtoon, jos vain mahdollisuuden siihen saatte :) Silloisen blogin osoite, mitä Joannan kanssa pidettiin, on tämä: http://kunkunatkohtasin.blogspot.com/ 

Nyt tilanne on kuitenkin eri. Suoritan harjoitteluni Haapsalussa, Virossa. Kotimaassani, mutta vieraassa kaupungissa. Taustoistani sen verran, että Virosta suomeen olen perheen mukana muuttanut 10 -vuotiaana ja nyt 13 vuotta Suomessa asuneena päätin lähteä vaihtoon takaisin "kotiin". Haapsalu on kaupunkina mulle ihan uusi. Kotoisin olen siis Tartosta, Viron mittakaavassa isosta kaupungista. Haapsalu tosin, tuntuu kyllä ihan kylältä. Vielä enemmän kylältä kuin se, että muuttaa Tampereelta Seinäjoelle opiskelemaan. 

Ensimmäinen harjoittelu oli enemmänkin elämää mullistava kokemus, kyllä tämäkin sitä tulee olemaan. Ero on vain siinä, että tähän harjoitteluun lähdin kehittämään itseäni ensissijaisesti ammatillisessa mielessä. Aloitin järkkäämään tätä mahdollisuutta jo Kroatiassa ollessani. Kyllä, olin ajatellut tätä jo opiskelujen ensimmäisestä vuodesta lähtien, mutta Kroatia vei aluksi voiton. Koululta sain jo aika nopsaa vihreän valon, sillä opinnot olivat sujuneet hyvin. Edellinen harjoittelu ulkomailla ei viivästyttänyt opintoja ja kaikki tuli hoidettua ajallaan. Tilannetta helpotti myös se, että tämä harjoittelu on vapaa-valintainen. Tarkoittaa siis sitä, ettei liity varsinaisesti mihinkään tiettyyn opintojaksoon, vain sain valita, mihin fysioterapian osa-alueeseen haluan tällä kertaa itse keskittyä. Minua on aina kiinnostanut neurologia ja se jäi juurikin Kroatiassa ollessa hyvin vähälle. Tuntuu rehellisesti sanottuna siltä, että en tiedä enkä osaa MITÄÄN. Vaikka silloin kirjalliset tentit ja muut menikin 5/5 tuloksilla, niin eihän se mitään kerro, jos ei käytännön kokemusta ole. Jestas, kyllä jännittää. Otin itse ensimmäisenä Haapsalun neurologiseen kuntoutuskeskukseen yhteyttä kysellen, olisiko harjoittelu syksyllä 2018 siellä mahdollista. Siellä oltiin hyvinkin kiinnostuneita ja sovittiin, että seuraavaksi asiaan palaakin koulun henkilökunta. Keväällä tehtiin koulun kanssa sopimukset ja päätös oli varma. Haapsalussa on arvostettu neurologinen kuntoutuskeskus ja koulussamme siitä on puhuttu paljon hyvää. Kerronkin teille sitten siitä tarkalleen erillisessä postauksessa.

Plussat
+ valmiina oleva kielitaito
+ positiivinen maine
+ kaverin kokemus Erasmus -vaihdon suorittamisesta kyseisessä paikassa
+ kokemus
+ neurologisiin haasteisiin keskittynyt mesta
+ verkoston laajentaminen tulevaisuutta ajatellen (mahdollinen työpaikka jms.)
+ ois ne virolaisetkin kaverit aika kiva juttu tässä elämässä
+ jos ehkä pärjäisin sielläkin
+ jos jotakin menetän, niin 2kk perus arjesta. No big deal!
+ voisi olla kivan näköstä myös CV:ssä

Miinukset
- epäonnistuminen (omasta mielestäni)
- etäisyys tutusta ja turvallisesta
- asuntolaelämä
- yks harjoittelu vähemmän, jossa voisin luoda suhteita Suomessa työuraa ajatellen
- jos en tykkää? mistään?

AINIIIN!!!! Olinhan siellä jo kesätöissä 2kk (tästäkin erillisessä postauksessa).

Otan vastaan enemmän kuin mielelläni kaikki kysymykset, ideat, asiat, ongelmat ja kommentit muuten vaan! :)
​Päivän biisi:

https://open.spotify.com/track/4Sqc0kPuZpfI0T2TZBu8JT

-Nabu-